Geplaatst om 23:03 in Actualiteit, Bredene, Jeugd, LDD, Lokaal, Veiligheid, Vorming | Permanente link | Reacties (0)
Geplaatst om 20:10 in Actualiteit, Column, Economie, Info, LDD, Nationaal, Politiek, Regionaal, Vorming , West-Vlaanderen | Permanente link | Reacties (0)
Geplaatst om 12:12 in Activiteit, Actualiteit, Bestuur, Bredene, Campagne, Gemeenteraad, Info, LDD, Lokaal, Politiek, Vorming , West-Vlaanderen | Permanente link | Reacties (0)
Geplaatst om 17:46 in Actie, Actualiteit, Campagne, In de pers, Info, LDD, Nationaal, Politiek, Regionaal, Vorming , West-Vlaanderen | Permanente link | Reacties (0)
U kan uw toekomst zelf bepalen.
Sta je achter een partij met programma:
een mobiliteitsplan in functie van de Bredenaar.
een gezond financieel beleid met opcentiemen naar 5%.
een open gemeente ten dienste van de inwoners waar men zich veilig en thuis voelt.
waar megaprojecten met hoogbouw Bredene niet in de schaduw plaatst.
2/Communicatie : open en transparantbeleid
3/ Economie : ruimte om te ondernemen
4/Ruimtelijke ordening : leefbare gemeente
5/Personeelsbeleid gemeentepersoneel : efficiënt en competent
6/Gezond financieel beleid : het zijn uw centen
7/Onderwijs : een lerende gemeente
* flankerend en ondersteunend beleid van gemeente voor alle netten (zwembadbezoek, cultuur, sport, leerlingenvervoer)
Geplaatst om 22:25 in Actualiteit, Bestuur, Bredene, Campagne, Cultuur, Economie, Info, Jeugd, LDD, Lokaal, Milieu, Mobiliteit, OCMW, Politiek, Sport, Veiligheid, Vorming | Permanente link | Reacties (0)
Geplaatst om 12:35 in Activiteit, Actualiteit, Bestuur, Bredene, Campagne, Gemeenteraad, In de pers, Info, LDD, Lokaal, Politiek, Regionaal, Vorming , West-Vlaanderen | Permanente link | Reacties (0)
Geplaatst om 20:34 in Actie, Activiteit, Actualiteit, Bestuur, Bredene, Campagne, Gemeenteraad, In de pers, Info, Jeugd, LDD, Lokaal, Milieu, Mobiliteit, OCMW, Politiek, Sport, Veiligheid, Vorming , West-Vlaanderen | Permanente link | Reacties (0)
1. Kerntakendebat en Goudengidsprincipe: elke gemeente voert aan het begin van de legislatuur een kerntakendebat waarbij vanaf een nulbasis wordt nagegaan welke taken de gemeente nog verder moet waarnemen en wat zij aan de private sector kan overlaten. Hierbij moet het Goudengidsprincipe worden gevolgd: voor elke taak waar er een operationeel aanbod bestaat in de private sector moet de taak aan die private sector overgelaten worden.
2. Afschaffing van de pestbelastingen: alle gemeentelijke belastingen op bedrijven moeten afgeschaft worden. Deze belastingen vernietigen immers arbeidsplaatsen. Het financieel verlies dat de gemeenten hierdoor lijden moet gecompenseerd worden door de Vlaamse overheid. Om dit te financieren moet de Vlaamse overheid de subsidies aan de bedrijven evenredig verminderen. Op die wijze worden bedrijven gestimuleerd door een vermindering van belastingen en niet door subsidies. Dit is meer marktconform.
3. Intercommunales: in de raden van bestuur van de intercommunales mogen namens de gemeente alleen nog de betrokken vakschepenen zetelen. Op die wijze brengt de gemeente meer expertise in, en wordt tegelijk een besparing gerealiseerd van 15 tot 25 miljoen euro per jaar. In een intercommunale voor vuilnisophaling bijvoorbeeld zetelt alleen nog de schepen bevoegd voor milieu. Volksvertegenwoordiger Peter Reekmans heeft hieromtrent een voorstel van decreet ingediend.
4. Toegankelijkheid van de dorps- en stadskern: dorps- en stadskernen moeten vlot toegankelijk blijven voor het autoverkeer. Dit is van levensbelang voor de middenstand in de stads- en dorpskern. Op deze wijze kan de plaatselijke middenstand middenstand met gelijke wapens concurreren met de grote winkelcentra buiten de kern.
5. Doorgaand verkeer buiten de kern houden: in overleg met de Vlaamse overheid moet rond de dorpskernen een ring worden aangelegd of verder worden afgewerkt. Op die wijze wordt het doorgaand verkeer uit de dorpskern gehouden en wordt het verkeer beperkt tot zuiver plaatselijk verkeer. Als de verkeersoverlast wordt beperkt is het ook niet nodig het verkeer overmatig te betuttelen (bv. verkeersdrempels, 30km/uur zones)
6. Tweeploegenstelsel voor verkeerswerken: om de overlast, veroorzaakt door wegenwerken, te beperken met het tweeploegensysteem veralgemeend worden. Dit houdt in dat er ook 's nachts zal gewerkt worden. Op die wijze wordt de duur van de wegenwerken aanzienlijk bekort.
7. Begrotingsnorm: gemeenten hebben een natuurlijke neiging hun personeelsbestand voortdurend uit te breiden (meer macht, sociaal dienstbetoon).Daarom moet elke gemeente een begrotingsnorm vooropstellen waarbij het personeelsbestand berperkt wordt tot een percentage dat overeenstemt met wat in private bedrijven met een vergelijkbare omzet aan personeel wordt besteed.
8. Voor wat hoort wat: gemeenten moeten systematisch de uitkering van een leefloon afhankelijk maken van een eigen maatschappelijke bijdrage van wie de uitkering ontvangt. Leefloners kunnen ingezet worden voor diverse taken zoals het opruimen van zwerfvuil, de bedeling van gemeentelijke informatie, het opruimen straten en pleinen na feestelijkheden.
9. Referendum: bij gemeentelijke referenda moet de uitslag bindend gemaakt worden voor het zittend college. Het bindend karakter kan evenwel alleen maar betrekking hebben op materies die binnen de gemeentelijke bevoegdheid liggen.
10. Afschaffing van de provincies: de provincies moeten als politiek en administratief niveau volledig verdwijnen. Dit levert een aanzienlijke besparing op. Gemeenten hebben het recht om taken, die op bovengemeentelijk schaal goedkoper en efficiënter kunnen uitgevoerd worden, te delegeren aan een tussengemeentelijke structuur. Hierbij staat het principe van vrije associatie voorop.
Geplaatst om 21:03 in Actualiteit, Bredene, Campagne, Cultuur, Economie, Info, LDD, Mobiliteit, Nationaal, Politiek, Provinciaal, Regionaal, Veiligheid, Vorming , West-Vlaanderen | Permanente link | Reacties (0)
In Oostende ontkennen ze het onveiligheids gevoel in eigen stad, in Bredene maken ze er één omtrent de fietshelm.
De receptie, de reclameborden en de infobladen met een kostenplaatje van 25000 euro heeft de kinderen en ouders niet de gewenste aandacht opgebracht. Als men weet dat een goeie helm tussen de 30 en de 40 euro kost was de receptie een kostelijk evenement.
Nu wil de burgemeester via de federale regering een verplichting invoeren voor -12 jarigen tot dragen van een fietshelm. Terecht of niet is de vraag… of willen ze via deze weg hun mislukte campagne verdoezelen, dit na herhaaldelijke opmerkingen van LDD Bredene dat zulke campagnes beter in de scholen georganiseerd worden, zo ieder kind aanwezig is en ze met de nodige kennis en opmerkingen in ontvangst kunnen nemen.
Voorzitter Steven Laplasse: Onze opmerkingen werden met veel tralalala van tafel geveegd (kleurrijke kinderaffiches en themadag in samenwerking met de lokale politie op school), veiligheid mag veel kosten, daar ben ik het mee eens, maar niet voor affiches die totaal de aandacht niet trok en een receptie om ouders naar het MEC staf Versluys te lokken om zelf in de belangstelling te staan . Waarom de niet afgehaalde fietshelmen niet op school aan de kinderen geven in plaats van ze te moeten afhalen door de ouders in het gemeentehuis is ook minpunt.
Komt er extra budget voor mislukte fietshelmcampagne terug over te doen? Hoe gaat het gemeentebestuur het deze keer aanpakken?Als men een verplichting wenst, waarom dan niet voor iedereen of wil men enkel de grote voorraad die nog op stock staat enkel de deur uit?
Gino Moeyaert: Verplichten is echt geen goede oplossing - maar typisch SP-a like , “Het is veel beter om de ouders en de kinderen te motiveren tot het dragen van een fietshelm”.
“Proberen om de fietshelm via de nationale wetgeving te verplichten lijkt ons een straat te ver. Er zijn heel wat ernstiger problemen waarmee men zich in deze crisistijden zou moeten bezig houden dan het betuttelen van iedereen”
LDD Bredene
Geplaatst om 17:25 in Actualiteit, Bestuur, Bredene, Gemeenteraad, Jeugd, LDD, Lokaal, Politiek, Veiligheid, Vorming | Permanente link | Reacties (0)
In een eerste van een reeks van twee organiseert LDD West-Vlaanderen een vormingsnamiddag. De eerste opleiding handelt over het gemeentedecreet. Dit gebeurt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2012.
Zaterdag 8 oktober, het gemeentedecreet.
Lesgever is Walter Appels. De docent is auteur van o.a. het OCMW-zakboekje en het boek 'De laatste der statutairen? De mythe van het schuldbeladen statuut'.
Zaterdag 22 oktober, OCMW-decreet.
Als laatste sessie in een reeks van twee organiseert LDD West-Vlaanderen een vormingsnamiddag, dit keer over het OCMW-decreet. Dit gebeurt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2012.
Lesgever is Walter Appels. De docent is auteur van o.a. het OCMW-zakboekje en het boek 'De laatste der statutairen? De mythe van het schuldbeladen statuut'.
Meer info en het inschrijvingsformulier vindt u via http://www.lddwvl.be/vorming2011.html
Geplaatst om 20:07 in Actie, Activiteit, Bredene, Info, LDD, oostende, Politiek, Provinciaal, Regionaal, Vorming , West-Vlaanderen | Permanente link | Reacties (0)