Geplaatst om 23:03 in Actualiteit, Bredene, Jeugd, LDD, Lokaal, Veiligheid, Vorming | Permanente link | Reacties (0)
U kan uw toekomst zelf bepalen.
Sta je achter een partij met programma:
een mobiliteitsplan in functie van de Bredenaar.
een gezond financieel beleid met opcentiemen naar 5%.
een open gemeente ten dienste van de inwoners waar men zich veilig en thuis voelt.
waar megaprojecten met hoogbouw Bredene niet in de schaduw plaatst.
2/Communicatie : open en transparantbeleid
3/ Economie : ruimte om te ondernemen
4/Ruimtelijke ordening : leefbare gemeente
5/Personeelsbeleid gemeentepersoneel : efficiënt en competent
6/Gezond financieel beleid : het zijn uw centen
7/Onderwijs : een lerende gemeente
* flankerend en ondersteunend beleid van gemeente voor alle netten (zwembadbezoek, cultuur, sport, leerlingenvervoer)
Geplaatst om 22:25 in Actualiteit, Bestuur, Bredene, Campagne, Cultuur, Economie, Info, Jeugd, LDD, Lokaal, Milieu, Mobiliteit, OCMW, Politiek, Sport, Veiligheid, Vorming | Permanente link | Reacties (0)
Geplaatst om 20:34 in Actie, Activiteit, Actualiteit, Bestuur, Bredene, Campagne, Gemeenteraad, In de pers, Info, Jeugd, LDD, Lokaal, Milieu, Mobiliteit, OCMW, Politiek, Sport, Veiligheid, Vorming , West-Vlaanderen | Permanente link | Reacties (0)
1. Kerntakendebat en Goudengidsprincipe: elke gemeente voert aan het begin van de legislatuur een kerntakendebat waarbij vanaf een nulbasis wordt nagegaan welke taken de gemeente nog verder moet waarnemen en wat zij aan de private sector kan overlaten. Hierbij moet het Goudengidsprincipe worden gevolgd: voor elke taak waar er een operationeel aanbod bestaat in de private sector moet de taak aan die private sector overgelaten worden.
2. Afschaffing van de pestbelastingen: alle gemeentelijke belastingen op bedrijven moeten afgeschaft worden. Deze belastingen vernietigen immers arbeidsplaatsen. Het financieel verlies dat de gemeenten hierdoor lijden moet gecompenseerd worden door de Vlaamse overheid. Om dit te financieren moet de Vlaamse overheid de subsidies aan de bedrijven evenredig verminderen. Op die wijze worden bedrijven gestimuleerd door een vermindering van belastingen en niet door subsidies. Dit is meer marktconform.
3. Intercommunales: in de raden van bestuur van de intercommunales mogen namens de gemeente alleen nog de betrokken vakschepenen zetelen. Op die wijze brengt de gemeente meer expertise in, en wordt tegelijk een besparing gerealiseerd van 15 tot 25 miljoen euro per jaar. In een intercommunale voor vuilnisophaling bijvoorbeeld zetelt alleen nog de schepen bevoegd voor milieu. Volksvertegenwoordiger Peter Reekmans heeft hieromtrent een voorstel van decreet ingediend.
4. Toegankelijkheid van de dorps- en stadskern: dorps- en stadskernen moeten vlot toegankelijk blijven voor het autoverkeer. Dit is van levensbelang voor de middenstand in de stads- en dorpskern. Op deze wijze kan de plaatselijke middenstand middenstand met gelijke wapens concurreren met de grote winkelcentra buiten de kern.
5. Doorgaand verkeer buiten de kern houden: in overleg met de Vlaamse overheid moet rond de dorpskernen een ring worden aangelegd of verder worden afgewerkt. Op die wijze wordt het doorgaand verkeer uit de dorpskern gehouden en wordt het verkeer beperkt tot zuiver plaatselijk verkeer. Als de verkeersoverlast wordt beperkt is het ook niet nodig het verkeer overmatig te betuttelen (bv. verkeersdrempels, 30km/uur zones)
6. Tweeploegenstelsel voor verkeerswerken: om de overlast, veroorzaakt door wegenwerken, te beperken met het tweeploegensysteem veralgemeend worden. Dit houdt in dat er ook 's nachts zal gewerkt worden. Op die wijze wordt de duur van de wegenwerken aanzienlijk bekort.
7. Begrotingsnorm: gemeenten hebben een natuurlijke neiging hun personeelsbestand voortdurend uit te breiden (meer macht, sociaal dienstbetoon).Daarom moet elke gemeente een begrotingsnorm vooropstellen waarbij het personeelsbestand berperkt wordt tot een percentage dat overeenstemt met wat in private bedrijven met een vergelijkbare omzet aan personeel wordt besteed.
8. Voor wat hoort wat: gemeenten moeten systematisch de uitkering van een leefloon afhankelijk maken van een eigen maatschappelijke bijdrage van wie de uitkering ontvangt. Leefloners kunnen ingezet worden voor diverse taken zoals het opruimen van zwerfvuil, de bedeling van gemeentelijke informatie, het opruimen straten en pleinen na feestelijkheden.
9. Referendum: bij gemeentelijke referenda moet de uitslag bindend gemaakt worden voor het zittend college. Het bindend karakter kan evenwel alleen maar betrekking hebben op materies die binnen de gemeentelijke bevoegdheid liggen.
10. Afschaffing van de provincies: de provincies moeten als politiek en administratief niveau volledig verdwijnen. Dit levert een aanzienlijke besparing op. Gemeenten hebben het recht om taken, die op bovengemeentelijk schaal goedkoper en efficiënter kunnen uitgevoerd worden, te delegeren aan een tussengemeentelijke structuur. Hierbij staat het principe van vrije associatie voorop.
Geplaatst om 21:03 in Actualiteit, Bredene, Campagne, Cultuur, Economie, Info, LDD, Mobiliteit, Nationaal, Politiek, Provinciaal, Regionaal, Veiligheid, Vorming , West-Vlaanderen | Permanente link | Reacties (0)
In Oostende ontkennen ze het onveiligheids gevoel in eigen stad, in Bredene maken ze er één omtrent de fietshelm.
De receptie, de reclameborden en de infobladen met een kostenplaatje van 25000 euro heeft de kinderen en ouders niet de gewenste aandacht opgebracht. Als men weet dat een goeie helm tussen de 30 en de 40 euro kost was de receptie een kostelijk evenement.
Nu wil de burgemeester via de federale regering een verplichting invoeren voor -12 jarigen tot dragen van een fietshelm. Terecht of niet is de vraag… of willen ze via deze weg hun mislukte campagne verdoezelen, dit na herhaaldelijke opmerkingen van LDD Bredene dat zulke campagnes beter in de scholen georganiseerd worden, zo ieder kind aanwezig is en ze met de nodige kennis en opmerkingen in ontvangst kunnen nemen.
Voorzitter Steven Laplasse: Onze opmerkingen werden met veel tralalala van tafel geveegd (kleurrijke kinderaffiches en themadag in samenwerking met de lokale politie op school), veiligheid mag veel kosten, daar ben ik het mee eens, maar niet voor affiches die totaal de aandacht niet trok en een receptie om ouders naar het MEC staf Versluys te lokken om zelf in de belangstelling te staan . Waarom de niet afgehaalde fietshelmen niet op school aan de kinderen geven in plaats van ze te moeten afhalen door de ouders in het gemeentehuis is ook minpunt.
Komt er extra budget voor mislukte fietshelmcampagne terug over te doen? Hoe gaat het gemeentebestuur het deze keer aanpakken?Als men een verplichting wenst, waarom dan niet voor iedereen of wil men enkel de grote voorraad die nog op stock staat enkel de deur uit?
Gino Moeyaert: Verplichten is echt geen goede oplossing - maar typisch SP-a like , “Het is veel beter om de ouders en de kinderen te motiveren tot het dragen van een fietshelm”.
“Proberen om de fietshelm via de nationale wetgeving te verplichten lijkt ons een straat te ver. Er zijn heel wat ernstiger problemen waarmee men zich in deze crisistijden zou moeten bezig houden dan het betuttelen van iedereen”
LDD Bredene
Geplaatst om 17:25 in Actualiteit, Bestuur, Bredene, Gemeenteraad, Jeugd, LDD, Lokaal, Politiek, Veiligheid, Vorming | Permanente link | Reacties (0)
De bewoners in de buurtspoorweg zijn ten einde raad. Reeds meer dan één jaar hebben ze hun klachten per mail aangeklaagd bij de burgemeester persoonlijk en het gemeentebestuur, waaronder barstende gevels, slapeloze nachten door trillingen van het zwaar verkeer, moeilijk oversteken van de rijweg door te hoge snelheden en gebroken ruiten door rondvliegende projectielen uit de laadbakken vallen .
Het grootste probleem is de staat van de betonnen rijweg die versleten is en dringend aan vernieuwing toe is . Wanneer het zwaar verkeer op deze baan rijdt , zelfs aan 30 km/hr trilt het ganse huishouden in vele huizen. De Buurtspoorweg is de enige toegangsweg na de sluiting van de Sluizenstraat (voor zwaar verkeer) richting het Dorp en de grote winkels (Aldi en Colruyt. )Het gemeentebestuur heeft pas na de wijkraad waar LDD Bredene samen met de 23 bewoners aanwezig waren, opdracht gegeven aan de lokale politie om een onderzoek in te stellen naar intensiteit van het verkeer ( + 8000 voertuigen in beide richtingen op 24 uur tijd ) en de snelheid die wordt gereden in die bepaalde zone. De gewone auto’s veroorzaken niet zozeer een probleem , wel het trillen van de baan wanneer het zwaar vervoer langsrijdt ( vrachtwagens, dubbele bussen, tractoren met aanhangwagen, enz…) aan de opgegeven snelheid stelde de politie vast .Dit is van ’s morgens 05.00 uur tot ’s avonds 23.00 uur. Het probleem kan opgelost worden door op de bestaande betonnen structuur een asfaltlaag te leggen en het mobiliteitsplan in deze zone volledig te herzien. Dit is natuurlijk een extra kost voor de gemeente,maar als de inwoners van de buurtspoorweg nog jaren moeten verder leven in deze omstandigheden tot het masterplan wordt uitgevoerd ( kan nog 6 jaar duren) zullen velen nog meer problemen hebben met hun gezondheid en de woonst . Daar er in de toekomst nog meer verkavelingen zullen bebouwd worden, betekend ook dat er nog meer verkeer in deze straat zal rijden.
LDD Bredene dringt er op aan om het mobiliteitsplan in zijn totaliteit te herzien en uit te voeren naar een evenwichtige verkeersdoorstroming in Bredene. Het voorstel van de burgemeester is op deze plaats te flitsen,flitsen,flitsen . LDD Bredene opteert voor een voorlopige toplaag en een eventuele verkeersremmer tot het volledige masterplan wordt uitgevoerd.
LDD Bredene
Geplaatst om 18:06 in Actie, Actualiteit, Bredene, In de pers, Lokaal, Mobiliteit, Politiek, Regionaal, Veiligheid | Permanente link | Reacties (0)
Op zondag 23 oktober werd er in het MEC Staf Versluys door het gemeentebestuur een grootse receptie gegeven ter gelegenheid van de verkeersveiligheid voor kinderen van 2,5 t.e.m. 12jaar, waarbij de aanwezige kinderen een leuke show en een fietshelm van hoge kwaliteit overhandigd kregen. De veiligheid van onze kinderen wordt ook door LDD - Bredene hoog in het vaandel gehouden en vindt dit een uitermate schitterend initiatief , na het fluo-jasje, de fietshelm.
Maar er zit een grote MAAR in de voorbereiding en uitwerking van de uitreiking van de fietshelmen , als je weet dat er amper een paar honderd fietshelmen van de 2000 stuks opgehaald zijn .
Volgens LDD - Bredene heeft het gemeentebestuur dit volledig verkeerd aangepakt , de fluo-jasjes werden vorig jaar in de klas overhandigd met de nodige instructies omtrent veiligheid, de klas is een plaats waar ieder kind aanwezig is, extra-instructie zorgt voor noties omtrent veiligheid. Dit initiatief, dat 25.000 Euro gekost heeft , heeft zijn doel gemist want de kinderen die niet aanwezig waren, kunnen de fietshelm nog ophalen op het gemeentehuis, alleen stellen wij de vraag wanneer de ouders, die werken, daar tijd voor gaan vinden!
LDD - Bredene vindt het beter de fietshelmen uit te delen via de scholen Zo bereik je alle kinderen. Het uitdelen van de fietshelmen zou een onderdeel kunnen zijn van een groter project rond verkeersveiligheid, dit eventueel in samenwerking met de lokale politie. Denk maar aan de fietscontroles in de scholen, veilig fietsparcours, dodehoek-projecten, enz…
Ook bij de affiches stellen wij ons vragen, donkere affiches met moeilijke slogans zijn niet echt kindvriendelijk, daar waren beter kleurrijke en kindvriendelijke cartoons voor gebruikt met korte verstaanbare slogans (zoals Zeppe en Zikki).
Geplaatst om 11:18 in Actie, Actualiteit, Bredene, Gemeenteraad, In de pers, Jeugd, LDD, Lokaal, Mobiliteit, Politiek, Regionaal, Veiligheid, West-Vlaanderen | Permanente link | Reacties (0)
Op woensdag 7 september om 16u werd de mobile flitspaal gestationeerd in de Buurtspoorweg ter hoogte van huisnummer 41.Het toetstel flitst in beide rijrichtingen.
Reden van dit bezoek is de meerdere klachten van de bewoners die de gevaarlijke situaties op de weg meer dan beu zijn, de overdreven snelheden en het zwaar verkeer ergeren de bewoners van de Buurtspoorwegstraat.
LDD Bredene stelt zich de vraag of het gemeentebestuur pas na een jaar uit hun slaap ontwaakt zijn of zou het al de verkiezingskoorts zijn , reeds een jaar geleden werd er door de bewoners aan de alarmbel getrokken toen zonder resultaat, nu 11 klachten en een petitie verder kan alles op een week geregeld zijn.
Laplasse steven is nieuwsgierig naar de oplossing die zal komen voor het zwaar verkeer, die veel schade aan de straat en huizen met zich meebrengt. WORD VERVOLGD......
Geplaatst om 21:53 in Activiteit, Actualiteit, Bredene, Gemeenteraad, LDD, Lokaal, Mobiliteit, Regionaal, Veiligheid | Permanente link | Reacties (0)
Vandaag bracht een delegatie van motorrijders uit de regio Oostende een bezoek aan het LDD-kantoor te Oostende.
Ze deden dit om de steun te vragen van volksvertegenwoordiger Jean-Marie Dedecker in hun strijd tegen de betuttelende maatregelen die staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe hen wil opleggen.
Jean-Marie Dedecker nam hun eisenpakket en petitie in ontvangst en beloofde hen hierin te steunen.
Op de foto herkent u ondermeer Steven Laplasse (vz LDD Bredene), Johan Seynaeve (vz LDD Oostende), Rudy Blomme (OCMW-raadslid/vz LDD W-VL), Jean-Marie Dedecker (vz LDD/volksvertegenwoordiger) en Moniek Denhaen (verkeersdeskundige LDD/vz LDD Antwerpen)
Met dank aan bestuurslid Georges Vanhaeren voor de foto.
Geplaatst om 17:24 in Actie, Actualiteit, Bestuur, Campagne, In de pers, Info, LDD, Mobiliteit, Nationaal, Politiek, Veiligheid | Permanente link | Reacties (0)
De vraag van energieverdeler Eandis om haar prijzen met 20 procent te verhogen is voor LDD een voorbeeld van hoe de staatsbemoeienis compleet averechts kan werken. De mensen die meedoen of mee hebben gedaan in de groene hype van zonnepanelen gaan maximaal profeteren van toelagen, maar uiteindelijk wordt die subsidie verhaald op alle verbruikers.
Biomassa laten vallen
Jean-Marie Dedecker, voorzitter LDD: "Elektriciteit opgewekt door zonnepanelen kost negen tot tien keer meer dan met een klassieke centrale. De overheid vraagt dus te investeren in zeer dure energietechnologie, hetzelfde geldt trouwens voor windmolens.
"Bovendien komt de helft van de groene stroom certificaten in dit land uit biomassa, dat is afval van de landbouw, industrie en huishoudens. Daarom heeft men in Duitsland deze sector uitgesloten, en dat voorbeeld moeten we volgen. Het is eigenlijk een toppunt dat de hele gemeenschap voor deze hype zou opdraaien."
"Het bewijst alleen opnieuw dat de overheid blind in de groene hype stapt, en het kostenplaatje helemaal niet onder controle heeft. En nu staat ze daar weer met open mond naar de gevolgen te gapen."
Duits voorbeeld
Het Duitse economische onderzoeksinstituut, het RWI Essen, heeft berekend dat het installeren van zonnepanelen en windmolens bij onze Oosterburen tussen 2000 en 2010 respectievelijk 53,3 miljard euro en 20,5 miljard euro heeft gekost. Voor elektriciteitsverbruikers kwam dat in 2008 neer op een meerprijs van 1,5 euro per kilowatuur. De elektriciteitsprijzen zijn daar op vijf jaar tijd met veertig procent toegenomen.
Kernenergie
Jean-Marie Dedecker: "De groene economie bestaat enkel bij gratie van subsidies. Zo moet de belastingbetaler twee keer betalen voor zijn energie. Daarom ook moet er in dit land dringend worden geïnvesteerd in kernenergie, die bovendien nog schoner is dan windmolens of panelen."
"Als we onze energie betaalbaar willen houden, zal dat alleen met een nieuwe atoomcentrale zijn. We moeten er dan alleen voor zorgen dat die niet opnieuw wordt uitbesteed aan de Franse monopolies die België als hun privéjachtterrein blijven beschouwen."
Geplaatst om 18:24 in Actualiteit, Economie, In de pers, Info, LDD, Milieu, Nationaal, Politiek, Veiligheid | Permanente link | Reacties (0)