LDD doet het niet goed in de peilingen. De partij van oprichter en voorzitter Jean-Marie Dedecker komt niet meer boven het procent uit. Maar dat houdt Dedecker niet tegen om zich volgend jaar bij de samenvallende verkiezingen van 2014 opnieuw verkiesbaar te stellen. De West-Vlaming maakt zich bovendien sterk dat hij ook verkozen zal geraken.

Daarvoor baseert Dedecker zich op een dure studie die hij zelf bestelde bij een naar eigen zeggen ‘erkend instituut’. Dat inistituut ondervroeg recentelijk 2.000 West-Vlamingen over hun kiesintenties. Er werd daarbij niet alleen gefocust op Dedecker zelf, maar ook op de politieke tegenstanders. De details van de enquête wil Dedecker niet kwijt. ‘Maar ze was geruststellend. We zullen niet moeten vrezen voor de kiesdrempel in West-Vlaanderen’, zegt de voormalige judocoach.

Wat LDD in de andere provincies gaat doen is nog niet helemaal duidelijk. ‘We gaan binnenkort samenzitten met de parlementairen en bekijken waar we nog leefbaar zijn’, zegt de voorzitter. Dedecker zal zijn parlementsleden ook dan pas inlichten over de resultaten van zijn studie.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20130805_00681411&utm_source=twitter&utm_medium=socialrec